Victòria Cañís és investida primera alcaldessa de la història de Sarral

02/08/2021 Actualitat

Victòria Cañís és investida primera alcaldessa de la història de Sarral

Aquesta tarda tindrà lloc el ple d’investidura de Victòria Cañís (ERC) com a alcaldessa de Sarral. Jaume Fornés (FIC) li passa el testimoni en virtut de l’acord de les dues formacions polítiques per governar plegats l’Ajuntament de Sarral. Les passades eleccions municipals, ERC va obtenir 3 regidors i la FIC dos regidors més. Plegats van travar un acord que ha obert una nova etapa pel municipi, fins ara governat per CiU, ara únic partit a l’oposició amb 4 regidors.

Victòria Cañís serà la primera dona que ocupi aquest càrrec: «És tot un repte, que assumeixo amb ganes i entusiasme. Considero que és una altra empenta en la direcció de canviar costums molt arrelats a la societat, visibilitzant les dones i una oportunitat de treballar de forma inclusiva, com ja hem vingut fent aquests dos anys tot el govern. Per exemple, organitzant la primera setmana d’activitats Fem Cultura amb la Igualtat!».

En roda de premsa a la sala de plens del consistori, aquest matí tan Cañís com Fornés han valorat molt positivament aquests dos anys de feina intensa, bolcats en el municipi. «Hem ajuntat experiència amb empenta i ganes de treballar. Quan vam entrar, ens vam trobar amb algunes patates calentes, com ara la falta d’inversió crònica en els carrers, que estem solucionant sense cost directe pels veïns. Estem molt satisfets de la legislatura, i tenim més projectes conjunts per Sarral. D’altra banda, tenim tres indústries que funcionen bé i aquest és el futur», afirma Fornés.

De la seva banda, la nova alcaldessa assegura: «Plegats treballem molt bé. Com a equip nou, quan vam entrar desconeixíem coses i el Santi ens ha aportat experiència. Compartim la diagnosi sobre les necessitats de Sarral i per això hem engegat projectes com la sala de vetlles, i hem impulsat la regeneració d’entitats, entre altres coses». En aquest dos anys, han reviscolat els grallers, els guies, l’associació de joves i la de festes. Els propers dos anys de mandat, la línia de govern continuarà incidint els projectes imprescindibles per millorar els serveis, els equipaments, les condicions d’habitatge, entre altres. Tot esperonant alhora valors com la igualtat de gènere i la sostenibilitat a través de diferents projectes.

El nou cartipàs municipal té «pocs canvis, perquè ja des del principi vam apostar perquè cada regidor tingués àrees en les quals té experiència o motivació», explica Cañís. La més destacada és la creació de la regidoria de Comerç, que tindrà a càrrec Ricard Miquel (ERC) qui a més ara serà el primer tinent d’alcalde. «Des de fa dos anys, venim treballant per revitalitzar el comerç local, un puntal de la vida i els serveis a la comunitat. Com campanyes comercials nadalenques per incentivar la compra local i formació als botiguers. Però volem impulsar-ho encara més».

D’altra banda, Jaume Fornés és ara també nou conseller comarcal d’Acció Social i incorpora aquesta responsabilitat a les d’Hisenda, Indústria i Promoció Econòmica. Eduard Saltó (ERC) incorpora a les seves responsabilitats Joventut, de la qual també és el nou conseller comarcal, i serà el segon tinent d’alcalde. Pau Moreno (FIC) manté les àrees de responsabilitat, però reforça la de Governació amb Recursos Humans del consistori.

Menu

Menú principal