Una exposició fotogràfica que reivindica la lectura i la tradició local protagonitzarà Sant Jordi a Sarral

20/04/2021 Actualitat

Una exposició fotogràfica que reivindica la lectura i la tradició local protagonitzarà Sant Jordi a Sarral

La Diada de Sant Jordi a Sarral tindrà una destacada presència de la cultura popular i la literatura a Sarral. El Club de Lectura de la Biblioteca Mossèn Tomàs Capdevila ha organitzat, amb l’Ajuntament de Sarral, una recollida de fotografies de les carrosses que des de fa mig segle munten les colles de quintos per Sant Antoni. La iniciativa busca empeltar aquestes imatges, que retraten totes les èpoques, amb una recomanació de lectura. 

La regidora de Cultura, Victòria Cañís, explica: «Es pretén fer encara més present la literatura al carrer, evidenciar que és a l’abast de tothom, i que la gent s’hi fixi. Aquestes fotografies de carrosses són alhora identitat i patrimoni col·lectiu, i instal·lades al carrer tenen la intenció de fomentar l’interès per la lectura». El club ha recollit unes vint-i-cinc fotografies, algunes ja amb proposta de llibre inclosa. Totes aquestes imatges, amb una pàgina i la portada de la lectura que s’hi acompanya, es penjaran ampliades en una exposició a l’aire lliure. Serà al Passeig del VIIIè Centenari durant tot el cap de setmana. La inauguració es farà el divendres a la tarda, 23 d’abril. 

D’altra banda, es vendran llibres i roses en els comerços habituals, que tenen permís per treure la parada davant la porta. A més, la cooperativa vinícola de Sarral organitza la presentació del llibre «Èxit» de l’actor Roger Pera el diumenge 25, que es pot acompanyar d’un tast de caves pel qual es poden adquirir els tiquets al mateix celler.