Sarral viu la Festa Major amb una gran participació ciutadana

02/08/2021 Actualitat

Sarral viu la Festa Major amb una gran participació ciutadana

Per segon any consecutiu la colla de Diables de l’Espluga de Francolí va ser la responsable del castell de focs artificials que va cloure la Festa Major de Sarral, estrenada el 25 de juliol. Els sarralencs van gaudir d’un espectacular castell de focs tirat des del campanar de l’església parroquial del municipi. La nova alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, explica: “Hem fet un gran esforç per mantenir en el programa la majoria dels actes més tradicionals de la Festa Major. Alguns, a causa de les restriccions marcades per a la prevenció de la Covid-19, no els hem pogut programar però esperem recuperar-los en properes festes majors. Hem vetllat per complir totes les mesures de prevenció de la pandèmia i volem agrair a la ciutadania el seu compromís tant en l’organització i la participació dels actes com pel que fa al respecte de les normatives sanitàries”. 

El tret de sortida de la festa va ser el 25 de juliol amb el pregó del sarralanec Martí Rull Cardó, gerent de la planta d’Europastry S.A. de Sarral. Martí Rull va fer un emotiu pregó, recordant la infantesa a la vila, quan se’l coneixia solament com al «petit de cal Mas del Biel», i la seva trajectòria de 29 anys a Europatry a Sarral, planta que des de fa cinc anys dirigeix. El mateix dia 25 es va presentar el llibre “Laberint de Quimeres” de la reconeguda escriptora sarralenca Maria Dolors Canela.

Els concerts de l’Orquesta Selvatana han estat un dels actes culturals amb més afluència de gent aquests dies. També les sortides del Seguici, les havaneres, el cinema a la fresca i la Gimcana Cultural. També han estat molts els sarralencs que no s’han volgut perdre l’espectacle teatral “Separades... i què?” de la companyia Amitges, que va omplir la plaça del Mercat. 

La pluja va obligar a suspendre el concert del grup Angangas previst per dissabte a la nit i a canviar la ubicació de l’espectacle de titelles i pallassos “La xooband i ai que em mullo!” de la companyia ¾ de 15, que va tenir lloc a cobert dissabte a la tarda. 

Del 6 al 10 d’agost es celebrarà la Festa Major de Montbrió de la Marca, que estarà carregada d’actes per a tots els públics, des d’un concert d’havaneres, actuacions musicals, activitats infantils o el castell de focs artificials. 

Paral·lelament, Sarral celebrarà dues sessions de cinema a la fresca. Per una banda, divendres 6 d’agost projectarà la pel•lícula llargmetratge «Història d’un relat confinat», que va néixer inspirada per l’experiència d’escriptura col·lectiva durant el confinament de la primavera del 2020 i va comptar amb la participació dels veïns. Per l’altra, el dissabte 7 d’agost es projectaran vídeos històrics sobre els Quintos de Sarral. A més, el diumenge es celebrarà el Dia de la Poesia organitzat pel Club de Lectura de Sarral.

Menu

Menú principal