Sarral suma un nou equipament bàsic: la sala de vetlles

20/12/2021 Actualitat

Sarral suma un nou equipament bàsic: la sala de vetlles

Aquest diumenge passat, es va celebrar un matí de portes obertes a la nova sala de vetlles, que fa pocs dies s’ha enllestit del tot, i per tal que el veïnat pogués visitar-la abans que entri en funcionament. L’edifici de nova construcció s’ha aixecat en sòl de propietat municipal, al costat del cementiri i a peu de carretera. 

L’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, explica: «Estem molt contents d’haver pogut tirar endavant la creació d’aquest espai. Es tracta d’un servei bàsic pels ciutadans, llargament demandat al poble, ja que fins ara les vetlles s’havien de fer a d’altres poblacions del voltant amb els inconvenients de desplaçament i l’allunyament emocional que comportaven». Cal remarcar que la gestió de la sala serà municipal, i les diferents funeràries amb qui es contracti el servei la llogaran a l’Ajuntament en base a uns preus fixos. Després d’un any d’obres, la sala ja està a punt per entrar en servei quan convingui.

L’equipament funerari té gairebé 300 metres quadrats, que es distribueixen així: una sala principal de 170 m2, cotxera, sala pel difunt, un aparcament pels familiars, vestíbul, serveis i també un porxo de 40 m2 amb un gran jardí a l’entrada. El disseny arquitectònic inclou l’alabastre, un guix emblemàtic i de llarga tradició artesana que perviu a Sarral. El cost del projecte ha estat d’uns 385.000 euros, dels quals la Diputació de Tarragona n’ha assumit el 95% a través dels ajuts inclosos en el PAM. La resta ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Sarral, així com 25.000 euros més de creació del jardí, que s’ha fet amb pedres d’alabastre. «A més de ser un material d’identitat de Sarral, és més fàcil de mantenir i més barat que un jardí natural», explica Cañís. 

D’altra banda, pel 2022 les millores en l’espai funerari de Sarral també continuaran amb una reforma destacada d’una secció de nínxols del cementiri, que es troben en mal estat. El pressupost de l’obra és de 39.000 euros, dels quals 34.000 aniran a càrrec d’altres administracions. Pels propietaris no tindrà cap cost.

Menu

Menú principal