Sarral substitueix la gespa natural de la piscina amb l’objectiu d’estalviar aigua

30/04/2022 Actualitat

Sarral substitueix la gespa natural de la piscina amb l’objectiu d’estalviar aigua

Aquests dies s’estan portant a terme treballs d’adequació de l’entorn enjardinat del recinte de la piscina municipal de Sarral. L’actuació de l’Ajuntament de Sarral té un pressupost de 25.000 euros i consisteix en reemplaçar la gespa natural, en una superfície de 500 metres quadrats, per col·locar-hi gespa artificial.

L’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, explica: «La gespa que hi havia plantada consumeix molta aigua. Entre la de la piscina i la d’altres jardins municipals en teníem de plantada uns 1.000 metres quadrats. A més de l’elevat cost de manteniment en mà d’obra, considerem important canviar-la per poder estalviar aigua. Estem demanant els ciutadans que l’estalviïn, perquè ens nodrim de l’aigua de boca de pous, és escassa i cada cop haurem d’afrontar més períodes de sequera. Cal estalviar el recurs, i l’Ajuntament ha de ser exemplar quant a sostenibilitat».

Durant els treballs, també s’han avaluat l’estat dels tres desmais plantats fa anys, que no gaudeixen de gaire bona salut: les arrels han crescut molt, són a l’aire i també s’han estès excessivament fora del seu espai. Finalment, s’ha hagut d’arrencar un dels exemplars, que estava ja molt debilitat. «La voluntat no és restar arbrat a la piscina, ben al contrari, sinó que el que hi hagi estigui en bones condicions. Per això, plantem tres moreres bordes de fulla gran que no obstruiran els filtres i faran bona ombra, al costat de la piscina gran on no havia cap arbre. I al costat dels altres dos desmais, dues moreres més perquè vagin creixent», ha explicat Cañís. L’actuació també inclou l’ampliació de la terrassa del bar, amb un nou terra de formigó imprès. La piscina municipal obrirà amb tota la reforma acabada, com sempre, per Sant Joan.

Menu

Menú principal