Sarral reprèn la Fira Agrícola i Industrial amb rècord d’expositors, mig centenar

30/11/2021 Actualitat

Sarral reprèn la Fira Agrícola i Industrial amb rècord d’expositors, mig centenar

El 8 de desembre torna la tradicional Fira Agrícola i Industrial, organitzada per l’Ajuntament de Sarral i una de les històriques a la comarca. La celebració, sempre a les portes de Nadal, es concentra enguany en el dia 8 al matí, a partir de les 9 del matí i fins a les 3 de la tarda. 

L’alcaldessa, Victòria Cañís, explica: «Després de l’aturada obligada per la pandèmia de l’any passat, la fira es reprèn amb moltes ganes. De fet, s’hi han inscrit mig centenar d’expositors: més que el 2019. Ja vindrem d’un cap de setmana amb multitud d’activitats culturals al poble – conferències, nits musicals, espectacles i tallers familiars, festa prequintos- que rematarem el dia 8. La fira és una de les cites anuals més importants per a Sarral, i ajuda a més a visibilitzar la tasca i la vitalitat de les entitats sarralenques, també presents». 

El certamen l’inaugurarà la corporació municipal i la presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs, a  dos quarts de deu del matí, amb signatura del llibre d’honor a la sala de plens municipal. Seguidament, es sortirà en cercavila de grallers, capgrossos i gegants cap el passeig del VIII Centenari, on es tallarà la cinta d’inauguració del recinte firal i, en acabar, es repartirà l’esmorzar del firaire. A més del passeig, les parades d’artesans del tèxtil, la pell i les joies, i les de les entitats estaran situades a la plaça de la Societat, i els carrers Major, Targa i 1 d’Octubre. 

A més, a les 11.30h a la plaça de la Societat tindrà lloc el Concert de Nadales per l’alumnat de l’Aula de Música Al Ritme. A la plaça del Padreny, i durant tot el matí, s’hi celebrarà una trobada de motos clàssiques. A la de l'església, s’hi celebrarà una missa solemne a les 11.30h.

Les Guies Voluntàries de Sarral realitzaran una visita guiada al timpà romànic i a cal Carbonet, a les 10.30h, 11.30h i a les 12.30h. 

La plaça del Mercat és un altre dels punts de trobada de la Fira, on s’hi podran tastar els nous vins i els més clàssics dels quatre cellers del municipi, al llarg del matí. La copa i tiquet tindrà un preu de 5 euros, i s’hi punxarà música a càrrec del Homs Da's. Pels afeccionats del sector i els col·leccionistes, a banda, la Cooperativa de Sarral organitza al seu recinte un matí d’intercanvi de xapes de cava, jocs infantils i també es podran fer visites i degustacions a aquest celler històric, un dels més importants de la DO Conca de Barberà. 

A més, l’artista local Núria Rion obrirà el seu estudi en motiu de la fira, situat a l’antic estanc del carrer Major. Aquells que hi entrin amb ganes de fer, a banda de mirar, podran emportar-se una petita obra feta per ells mateixos. La Sala Àgata, situada a l’avinguda Anguera, 1, programa un espectacle de circ en família, entre les 11h i la 1h, a un preu de tres euros. 

La fira tancarà portes a les 3 de la tarda, però a dos quarts de set de la tarda, al Casal de la Gent Gran, es programarà una sessió de pel·lícules antigues de les festes nadalenques dels anys 70 i la fira del 1986, amb imatges inèdites de Moisès Magre.

Menu

Menú principal