Sarral rememora el passat dels Quintos amb la projecció d’imatges inèdites

09/08/2021 Actualitat

Sarral rememora el passat dels Quintos amb la projecció d’imatges inèdites

L’Ajuntament de Sarral va iniciar el 2019 un projecte per recuperar material audiovisual sobre Sarral gravat per famílies del poble. Fruit de les donacions, el passat dissabte es va celebrar una sessió de cinema a la fresca amb la projecció d’imatges inèdites dels Quintos de Sarral des de l’any 1971 i fins el 1981. L’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, explica: “Fem una crida als sarralencs que disposin de filmacions antigues a posar-se en contacte amb l’Ajuntament per tal de digitalitzar les imatges evitant que es deteriorin i s’acabin perdent. La nostra voluntat és protegir aquest material tan valuós per a la nostra història i que passi a formar part de l’arxiu municipal”. En el procés de digitalització s’aplica una tècnica que escaneja fins a 9 vegades cadascun dels fotogrames millorant-ne la qualitat. Fins al moment, tres famílies sarralenques han donat material audiovisual al consistori. 

El divendres es va projectar, a la pista de l’escola, la pel·lícula llargmetratge «Història d’un relat confinat», que va néixer inspirada per l’experiència d’escriptura col·lectiva durant el confinament de la primavera del 2020 i va comptar amb la participació dels veïns. Dirigida per Jaume Sanahuja (Sarral, 1973), es va estrenar a principis del 2021. La recaptació de les entrades, venda de còpies de la pel·lícula i altres beneficis econòmics es van destinar a «La Marató de TV3», que el 2020 va dedicar-se a la recerca sobre el nou coronavirus.

El Pati del Castell va acollir el diumenge la Tarda de Poesia, organitzada pel Club de Lectura de Sarral. Es van llegir poemes de tres grans poetes catalans: Joan Margarit, que va morir a principis de 2021 i tenia una relació molt estreta amb la Conca de Barberà; Joan Triadú, que enguany es celebra el centenari del seu naixement; i Josep Carner, que el 2020 i 2021 es commemora el 50è aniversari de la seva mort a Brussel•les.

Menu

Menú principal