Sarral promou classes de gimnàstica per millorar la salut física i emocional de la gent gran després dels confinaments

19/05/2021 Actualitat

Sarral promou classes de gimnàstica per millorar la salut física i emocional de la gent gran després dels confinaments

La Llar d’Avis de Sarral, de titularitat municipal, ha començat aquest dimarts classes setmanals de gimnàstica saludable especialment dirigides a la gent gran, organitzades per l’Ajuntament. El regidor de Benestar Social i Sanitat, Eduard Saltó, explica: «Des de l’inici de legislatura havíem parlat amb la junta de la llar de fer-ne, però va arribar el coronavirus. Ara aquest col•lectiu està tot vacunat. Després d’un any i mig de pandèmia, en els quals la gent gran especialment ha  passat molt de temps a casa, sense poder anar enlloc, teníem clar que aquest tipus de gimnàstica els estimularà emocionalment i també els activarà en la vessant més física». 

Les classes consisteixen en escalfament, tonificació, estiraments d’articulacions i musculatura, i també es té en compte el bon humor i les rialles a classe, com un altre element que incrementa la salut. L’entrenadora és Mei Casabona, que dirigeix aquestes activitats planificades especialment per a les necessitats de les persones amb més de 65 anys. Les classes tindran lloc tots els dimarts fins el 22 de juny, període en el qual són totalment gratuïtes i finançades pel consistori, ja que es vol incentivar el màxim de participants. «Si tenen l’èxit que esperem i hi ha prou gent, la intenció és fer dues classes setmanals. D’aquesta primera sessió, tothom n’ha sortit molt satisfet», apunta Saltó.  

D’altra banda, la regidoria també es proposa que s’incrementi l’ús del parc exterior de salut per a gent gran, que hi ha al costat de la Llar d’Avis. Aquests dies s’ha millorat l’espai, fent-hi  reparacions necessàries en els elements del circuït i renovant-ne el panell d’exercicis recomanats. La idea és que amb l’arribada del bon temps es puguin també fer algunes de les classes de gimnàstica que ara s’estrenen a fora.

Menu

Menú principal