Sarral estrena el sistema de recollida de residus «Porta a porta» amb bones expectatives per a la millora del reciclatge

31/10/2020 Actualitat

Sarral estrena el sistema de recollida de residus «Porta a porta» amb bones expectatives per a la millora del reciclatge

Sarral engega la implantació del nou sistema «Porta a porta» de recollida d’escombraries a particulars i petites empreses, que abastarà tot el poble. El sistema implica l’eliminació dels contenidors al carrer – excepte els de vidre- als municipis més grans de la comarca. Cada domicili haurà de treure la brossa davant de la porta, entre les 8 del vespre i les 10 de la nit, en funció de la fracció orgànica que es reculli aquell dia (orgànica, envasos, paper i cartró, i la resta) i dins dels cubells que s’han repartit a totes les cases. Els qui no ho hagin fet encara poden anar aquesta setmana i la vinent a recollir els cubells a les oficines de l’Ajuntament de Sarral, així com les bosses per a dipositar la poda i la fracció vegetal. 

El «Porta a porta» també canvia el sistema de recollida a les dues pedanies. Els veïns de les pedanies de Montbrió de la Marca i Vallverd continuaran dipositant els residus separats en contenidors, però ara són d’ús controlat ja que sols s’obren mitjançant una targeta amb xip individualitzada, que s’ha repartit per totes les cases. El nou sistema ja s’ha assajat, amb èxit, a Montbrió i properament s’implantarà a Vallverd. 

L’èxit del «Porta a porta», que implanta a escala comarcal el Consell de la Conca de Barberà amb el suport dels ajuntaments, ve avalat per la prova pilot realitzada ara fa un any al nucli antic de Montblanc, que va incrementar en un 80% el percentatge de recollida selectiva en un sol any, en contrast amb solament la meitat dels residus separats per a reciclatge de la resta de municipis. 

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sarral, Ricard Miquel destaca: «Estem convençuts que funcionarà també molt bé a Sarral. De fet, som el municipi de la Conca on el veïnat va venir més ràpid a recollir els cubells: un 75% ho han fet els primers dies de repartiment. Som conscients que al principi tots els canvis poden costar, però confiem en que els sarralencs i les sarralenques acolliran el «Porta a porta» amb els braços oberts». I hi afegeix: «A més, el Consell està obert a fer els canvis necessaris si el nou sistema requereix millores, un cop es vegi com va funcionant, respecte a la freqüència o els dies de recollida». 

Miquel explica també que «per a les emergències, s’ha habilitat una àrea al costat de la deixalleria municipal a la que es pot accedir les 24 hores per dipositar-hi la brossa separada». El nou sistema ha obligat a incrementar, almenys de moment, el preu de la taxa de brossa, però «a llarg termini la idea és rebaixar-lo pels ciutadans que reciclin correctament, perquè disminueix també el que costa el tractament en planta al portar-ho ja  separat». 

Si voleu més informació del nou sistema comarcal podeu consultar el web: www.sitagradaviureaquirecicla.cat. 

Menu

Menú principal