Sarral estrena aquest diumenge la programació de Nadal i Reis

15/12/2020 Actualitat

Sarral estrena aquest diumenge la programació de Nadal i Reis

L’Ajuntament de Sarral ha previst un complert i variat programa de Nadal que permetrà, a petits i grans, poder gaudir d’aquestes festes, tot i les limitacions que imposa la pandèmia. La regidora de Cultura i Festes, Victòria Cañís, explica: «L’esperit del programa és mantenir la celebració dels actes imprescindibles, com el Caga Tió i la Cavalcada de Reis, però adaptant-los a les mesures de seguretat de la pandèmia, que instem tothom a respectar durant les celebracions per tal de seguir contenint la Covid-19». I hi afegeix: «Les activitats són esportives, culturals, tradicionals i d’oci. Amb aquesta oferta variada – la majoria gratuïta pels participants- pretenem que els sarralencs i sarralenques gaudeixin d’aquests dies que per a molts també són de vacances». 

El programa s’enceta aquest diumenge, amb una marxa nòrdica dirigida per l’empresa de la comarca Drac Actiu, i una cursa d’orientació per a famílies. El dimarts 22 de desembre, es posarà en marxa una ruta d’orientació cultural pel poble, preparada per l’Associació de Guies, i que dona a conèixer indrets singulars del municipi. Es podrà completar fins el 5 de gener, mitjançant un mapa i un cartró per trobar les valises, que es lliurarà a l’Ajuntament. Adults i infants que aconsegueixin completar-la tindran un obsequi. Aquest dia també hi haurà running infantil i, al vespre, concert de Nadal a càrrec de l’Aula de Música Al Ritme. Els tallers, com el d’skate o el d’elaboració de licors, a més d’altres activitats esportives continuaran celebrant-se durant els dies feiners fins a Reis. 

Entre els actes més tradicionals, el Caga Tió que enguany enlloc de concentrar-ho a la sortida de missa davant l’església, es farà igualment el dia de Nadal però en quatre places diferents per tal d’evitar aplegar massa gent. A més, caldrà inscriure’s abans per poder-lo fer cagar, triant si es vol picar-lo a les places de la Societat, Mercat, Catalunya o a l’avinguda Solà cruïlla amb Mn. Tomàs Capdevila. 

La revetlla popular del 31 de desembre, que es celebrava a la Sala Recreativa per acomiadar l’any s’ha canviat per un castell de focs, que l’Ajuntament convida tothom a veure des de balcons i terrats de cada domicili. 

La Cavalcada de Reis tindrà lloc a partir de les 6 de la tarda del 5 de gener, enlloc del tradicional migdia del dia 6: «Hem escrit als Reis, i així també se’ns han compromès els patges, que Ses Majestats no es deixaran ni un sol carrer per on passarà la cavalcada. Si cal, baixaran de les carrosses, però no es podran aturar a cap llar per fer visites a causa de la pandèmia. Els regals no hi faltaran, però arribaran màgicament durant la nit del dia 5 a cada casa», explica Cañís. 

El programa es repartirà imprès a totes les cases aquest divendres i, com a novetat, enguany es regalarà un calendari 2021 a tot el veïnat que també es podrà passar a buscar per l’Ajuntament, també a partir d’aquest divendres. 

Les inscripcions de les activitats es poden fer a través del web municipal www.sarral.altanet.org on també es pot consultar l’extens programa d’activitats nadalenques, organitzades per l’Ajuntament de Sarral. A més, també hi ha l’opció de trucar al consistori per inscriure’s telefònicament. 

A més, continua en marxa la campanya comercial de Nadal, en la qual participen 15 establiments sarralencs i que sorteja tres premis, consistents en vals de compra gratuïts per un import total de 300 euros, entre els clients.

D’altra banda, diumenge passat es va celebrar una cita també tradicional del calendari de festes nadalenques: l’activitat solidària amb la Fundació de La Marató de TV3, que enguany recapta fons per a la investigació sobre la Covid-19. La regidoria d’Esports organitza, amb la col·laboració del BTT Sarralenc, van organitzar una pujada al cim del Cogulló (855m) en bicicleta, que va repartir 300 euros en premis. El balanç és molt positiu, tot i que les restriccions de seguretat de la pandèmia limitaven el nombre de participants que, amb  les seves inscripcions a la cursa, van fer guardiola per La Marató. Es van recollir 385 euros.

Menu

Menú principal