Sarral es lliura a la Festa Major, que també celebra el mig segle de la unió de Montbrió de la Marca i Vallverd

25/07/2022 Actualitat

Sarral es lliura a la Festa Major, que també celebra el mig segle de la unió de Montbrió de la Marca i Vallverd

Sarral viu ja la Festa Major, en honor als sants Abdó i Senén, que es va encetar el 22 d’agost i finalitzarà diumenge vinent. La Festa Major va arrencar amb un espectacle infantil i la projecció del documental “100 anys d’història del Sarralenc 1922-2022” a la qual hi van assistir més de 200 persones. Diumenge a la nit també va tenir lloc un dels actes més tradicionals, el pregó. Enguany, el pregoner va ser Josep Borràs Vila, qui fou alcalde a Montbrió de la Marca i Vallverd l’any 1972, quan es va fer efectiva la unió voluntària d’aquests dos pobles al municipi de Sarral amb l’aprovació de l’agrupació de municipis el 7 d’abril per part del Consell de Ministres. Vallverd feia ja alguns anys que s’havia incorporat a Montbrió. Actualment, els dos pobles són pedanies. 

Borràs va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament de Sarral, acomboiat per tota la corporació municipal, i uns 400 veïns i veïnes que no s’ho van voler perdre. El seu fill Enric va llegir el pregó a causa de l’avançada edat del seu pare, 94 anys: “Les ganes de poder aconseguir una bona entesa entre els dos pobles feu que s’arribés a l’acord d’unir-se a Sarral. Podem dir que sempre ens hi hem sentit molt ben acollits”.

L’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís afirma: “Fa 50 anys d’aquesta incorporació i hem inclòs al programa de festes dels tres pobles una exposició itinerant explicant-ho. Creiem que és important recordar el per què, el com i el quan de la història del municipi, tot posant-ne en valor el patrimoni, la cultura i la història. Sarral sempre mira endavant sense perdre els referents, la mirada al passat”. El cartell de la Festa Major ho recorda amb dues fotografies del dia de la incorporació dels dos pobles. 

A l’acte del pregó van ballar els gegants acompanyats dels capgrossos i grallers del recuperat seguici de Sarral aquesta legislatura. El públic també va poder compartir un berenar amb cava donat pels cellers sarralencs Rosa Maria Torres i Portell, i dolços d’Europastry.  Prèviament, es va presentar el llibre de Gabriel Ferreté “L’art de la pintura”, a càrrec de Damià Amorós. 

La Festa Major inclou una gran diversitat d’activitats, sobretot dirigides al públic familiar, com ara circ, un escape room, dansa, hip-hop, concerts, havaneres, balls amb orquestra, nits de Dj, castell de focs, sopars de carmanyola i una gimcana pel patrimoni sarralenc. En l’organització hi participa l’Ajuntament, però també entitats com SarralFest, els Guies, la de Joves, entre altres col·lectius.

Menu

Menú principal