Sarral emprèn millores a l’Ermita dels Sants Metges

15/07/2020

Sarral emprèn millores a l’Ermita dels Sants Metges

El temple es prepara per a la celebració enguany del 50è aniversari de l’emblemàtica construcció

L’Ermita dels Sants Metges, dedicada a la devoció de Sant Cosme i Sant Damià, es prepara per a la gran festa que en commemorarà el mig centenari, prevista pel proper 26 de setembre. El temple, situat als afores del poble, té una llarga devoció a Sarral i a tota la Conca de Barberà. L’ermita primitiva, de la qual es conserva l’absis, es remunta segurament al segle XV. Inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, durant el barroc es va remodelar, però la fesomia actual és obra de Josep Puig Torné, l’insigne arquitecte sarralenc traspassat recentment, i que bastí una capella nova amb una identificativa façana de vidre i metall, amb una porta de Grau Garriga. La nova ermita es va acabar el 1970. La seva filla, Elisa Puig, serà la pregonera de la festa major, que comença en pocs dies.

Les obres que es portaran a terme les properes setmanes consisteixen en la millora de la il·luminació, que es farà sota el patrocini de l’empresa especialitzada Grup ImesAPI la qual ho finançarà íntegrament, i amb la col·laboració de la Brigada Municipal. Actualment, el llum consisteix en els fanals situats en el camí d’accés i un focus que s’encén des del restaurant. Amb aquesta millora, s’il·luminarà tota la façana i la imatge dels dos sants. L’altra obra de millora és la pavimentació amb asfalt de la carretera d’accés a l’ermita, amb un cost de 32.572 euros, dels quals la Diputació de Tarragona n’assumeix en 60% i la resta, l’Ajuntament de Sarral.

D’altra banda, aquest estiu s’ha reobert el restaurant Obac de l’ermita, que serveix dinars i sopars tots els dies de la setmana, excepte els dilluns, en l’agradable entorn natural que gaudeix el temple.

L’alcalde de Sarral, Jaume Fornés, explica: «L’ermita és un dels indrets més referencials i estimats pels sarralencs i sarralenques. Per això, la celebració del 50è aniversari és una data destacada, a la qual convidem tothom a assistir-hi. Entre altres actes, el 10 d’octubre gaudirem d’un concert de l’Escolania de Montserrat a l’església parroquial de Santa Maria».

Menu

Menú principal