Sarral dóna un impuls a l’oferta turística, començant per la formació de guies especialitzades

02/11/2020 Actualitat

Sarral dóna un impuls a l’oferta turística, començant per la formació de guies especialitzades

La primera edició d’un curs destinat a aprofundir els coneixements a les guies turístiques voluntàries s’ha celebrat, entre setembre i octubre, a la sala de plens municipal de Sarral. El curs ha aportat nous coneixements a les guies, i ha anat a càrrec de Damià Amorós Albareda (patrimoni i història local) i Cristina Villanueva (expressió oral i guiatge de grups). Fins a la pandèmia, es realitzaven de forma estable una visita mensual i també de concertades a càrrec de quatre voluntàries, a les que el curs ha permès sumar tres noves guies. 

La primera tinent d’alcalde, Victòria Cañís, explica: «Amb aquest curs de formació específic donem un nou impuls al turisme a Sarral. El curs era una petició de les guies sarralenques que volien ampliar coneixements per donar encara un millor servei als visitants». I hi afegeix: «A partir d’aquí, i al ritme que ens imposi la pandèmia, el primer que estem treballant és l’ampliació de l’oferta turística juntament amb les guies, amb la creació de noves rutes. La més avançada és la preparació d’una ruta pel llegat de l’arquitecte sarralenc Josep Puig Torné, mort enguany, i del qui Sarral en conserva destacades obres. La voluntat és estrenar-la l’any vinent i aleshores també tornar a fer visites guiades de forma estable, que ara les mesures de prevenció de la Covid-19 no permeten».

A banda, l’Ajuntament de Sarral també ha posat fil a l’agulla per a la renovació del web turístic municipal, amb l’objectiu de modernitzar-ne la imatge i les funcionalitats i poder arribar així a més públics. Amb aquesta intenció, ha sol·licitat ajut econòmic a la Diputació de Tarragona per portar-ho a terme l’any vinent.

Menu

Menú principal