Sarral celebra una reeixida cavalcada de Reis, acompanyada d’un espectacle de llum i so

06/01/2022 Actualitat

Sarral celebra una reeixida cavalcada de Reis, acompanyada d’un espectacle de llum i so

Precedits dels tres tradicionals petards que n’anunciaven la presència, els Tres Reis van arribar dijous a la tarda puntualment a Sarral, entrant al poble per l’ermita dels Sants Metges i fins al carrer Orient. Les carrosses i les patgesses van  dirigir-se cap a la plaça de l’Església, on els monarques van fer l’Adoració. Després, van ser rebuts i van fer discursos al balcó de l’Ajuntament de Sarral per la corporació municipal,  encapçalada per l’alcaldessa Victòria Cañís, qui els va agrair que tampoc enguany haguessin faltat a aquesta cita tant important per a la canalla. En l’organització de la cavalcada col·laboren mig centenar de veïns i veïnes, organitzada per la Comissió de Reis i l’Ajuntament. Enguany la rebuda va incloure, com a novetat, un espectacle de llum i so conduït per una animadora. A Sarral, és costum que la festa s’allargui fins el matí del dia 6, i enguany també es va complir amb la tradició: l’assistència dels Reis i les patgesses a una missa i, seguidament, el repartiment de regals entre la canalla, complint totes les mesures decretades per a la prevenció de la Covid. 

La cavalcada ha tancat amb èxit tres setmanes d’activitats nadalenques. L’alcaldessa Cañís explica: «La pandèmia ens ha obligat a anul·lar algun acte, com ara el segon Pessebre Vivent Infantil, però també se n’han fet de nous. No ha estat un any plenament normal, a causa de la Covid-19, però estem molt contents de la participació en els diferents actes, que ha estat molt alta». 

Així, s’ha estrenat amb èxit un concurs de guarniments nadalencs de balcons, que prèvia inscripció, s’han votat pels veïns i alhora que puntuaven seguien una gimcana per trobar-hi peces de decoració nadalenca. Les butlletes es poden portar fins dilluns vinent al consistori, i el balcó guanyador tindrà com a premi un lot de productes de Sarral. També s’ha organitzat un concurs de diorames de pessebre dins l’església, amb 6 participants. L’Ajuntament ha organitzat dues activitats familiars: un taller amb galetes de fondant amb uns 40 participants, que va ser un èxit absolut, i un circuït d’aventura pel terme amb Drac Actiu, amb 70 participants. Una de les activitats més destacades ha estat la presentació de la Dona dels Nassos, el 31 de desembre, seguida de l’estrena d’una cursa en la qual van participar 115 persones, i es van recaptar 623 euros destinats a la fundació «La nineta dels ulls».

La Festa dels Quintos, suspesa
D’altra banda, la Festa dels Quintos, una de les més antigues i conegudes de Sarral, s’ha hagut de suspendre a causa de la pandèmia,  ja que les mesures decretades pel govern català no autoritzen reunir a tantes persones. La voluntat de la comissió organitzadora és poder celebrar-la al llarg d’enguany, però dependrà de l’evolució de la pandèmia. La festa estava prevista pel proper 15 de gener.

Menu

Menú principal