Sarral celebra la Diada Nacional amb un acte institucional i l’hissada de l’estelada al tossal del Fassit

13/09/2021 Actualitat

Sarral celebra la Diada Nacional amb un acte institucional i l’hissada de l’estelada al tossal del Fassit

Sarral va celebrar la Diada Nacional de l’Onze de Setembre amb un acte institucional organitzat pel govern municipal, que va comptar amb la participació de les entitats sarralenques. A més, també es va organitzar una pujada popular al tossal del Fassit (613 metres), on es va col·locar l’estelada. 

Una vintena de caminants cap al cim sarralenc van sortir a un quart de vuit del matí. En arribar, van hissar la bandera independentista, en un acte que ja ha esdevingut tradicional. Enguany, l’estelada va ser hissada per  membres del Patronat de l’Ermita dels Sants Metges de Sarral, com a homenatge al 50è aniversari de la seva construcció, commemorats l’any passat amb una celebració més curta del desitjada per tothom a causa de la pandèmia. Altres membres de la Colla de Grallers de Sarral van interpretar l’himne nacional de Catalunya, «Els Segadors».

L’acte organitzat per la corporació municipal, amb l’alcaldessa Victòria Cañís al capdavant, va començar a les 10 del matí al Passeig del VIII Centenari. Cañís va llegir el manifest de l’Associació de Municipis per la Independència, que reivindica el suport del municipalisme en la construcció del moviment independentista. L’alcaldessa Victòria Cañís afirma: «Aquest Onze volem seguir avançant al costat dels nostres veïns i veïnes en la consecució de la llibertat nacional, que ha de ser alhora el camí per millorar la vida quotidiana de tots els ciutadans. Així com per l’assoliment de la plenitud dels drets individuals i col·lectius». 

En acabar, el consistori va fer una ofrena floral, juntament amb una quinzena d’entitats sarralenques. Cada any, Sarral celebra a més de la Diada Nacional, la fundació del municipi, amb l’atorgament el 12 de setembre de l’any 1180 de la seva carta de població per part del rei Alfons I El Cast. Per tant, fa ara 841 anys.

Menu

Menú principal