Per Sant Jordi, Sarral enceta la programació cultural de primavera

19/04/2022 Actualitat

Per Sant Jordi, Sarral enceta la programació cultural de primavera

Sarral ha tancat la Setmana Santa amb gran afluència de públic als actes programats, especialment protagonitzats enguany per la Festa de les Pubilles 2020-2021-2022. La festa de les dones que compleixen la majoria d’edat es va celebrar diumenge passat i va ser tot un èxit: des del vermut musical i la proclamació i sobretot els actes més tradicionals, els balls de tarda i el de gala a la nit. 

La programació cultural no s’atura aquesta primavera, amb actes organitzats per l’Ajuntament de Sarral, SarralFest, DansAra, el Patronat de l’Ermita dels Sants Metges, l’Associació de Jubilats i Pensionistes,  i amb el suport de la Diputació de Tarragona. Així, Sarral ja es prepara per celebrar aquest dissabte 23 d’abril la Diada de Sant Jordi, organitzada pel Club de Lectura. L’epicentre de la festa serà a la plaça del Padreny, on des de les 11 del matí fins a les 8 del vespre es faran diverses activitats, amb el lema «Reforcem el català per Sant Jordi». Hi haurà intercanvi de llibres de segona mà, lectures i jocs relacionats per fomentar l’ús de la llengua. Les activitats continuaran l’endemà, entre les 11 del matí i les 2 del migdia, a la mateixa plaça.

El 28 d’abril a la tarda i a la Biblioteca Mn. Tomàs Capdevila es celebrarà una nova edició de «Biblioteques amb DO». Aquest cop amb una xerrada per parlar de l’impacte de la crisi climàtica sobre les vinyes, a càrrec de Miguel Figini, Laura Masramon, Lluís Romero i Jaume Sadurní. L’acte està organitzat per l’Ajuntament, la DO Conca de Barberà i Trivum i acabarà amb un tast de vins. Cal inscriure’s prèviament a la xerrada a: https://ja.cat/sarral-lletresivins22. 

El Primer de Maig es celebrarà a Sarral amb la tradicional caminada popular amb esmorzar inclòs. El mateix dia, però a la Sala Recreativa, els alumnes de l’Espai DansAra i Proposta de Dansa Teatre presentaran «Invisible», una peça de petit format que pretén visibilitzar el bulling. Serà a dos quarts de set de la tarda a la Sala Recreativa. Aquest curs s’ha tornat a recuperar al pavelló municipal la dansa per a totes les edats, com a activitat per mantenir-se en forma i cultivar l’expressió artística mitjançant aquesta disciplina. El 12 de juny, DansAra oferirà durant tota la tarda una mostra del treball d’aquest curs. 

El 14 de maig, la companyia Tratea Teatre del Casal de l’Espluga de Francolí presentarà la comèdia d’embolics «D’oca a oca», a la Sala Recreativa. L’endemà, a la 1 del migdia, la montblanquina Enriqueta Moix presentarà el seu darrer llibre anomenat «Les cartes del celler», al Celler Modernista. 

El 5 de juny es celebrarà el tradicional Aplec a l’Ermita dels Sants Metges, amb missa i actuació de la Cobla Cossetània i un dinar popular. 

L’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, explica: «Aquesta primavera mantenim viva la programació cultural mitjançant una oferta diversa, perquè atragui al màxim de públics. Combina l’entreteniment amb la formació, sense deixar de banda qüestions que ens preocupen com el canvi climàtic, el bulling o la situació de la llengua. Un altre aspecte que vull destacar, i del qual n’estem especialment satisfetes, és la implicació de diverses entitats sarralenques en l’organització d’activitats».

Menu

Menú principal