Quaranta famílies de Sarral participen en un projecte d’art urbà de reivindicació de la igualtat de gènere

23/03/2021 Actualitat

Quaranta famílies de Sarral participen en un projecte d’art urbà de reivindicació de la igualtat de gènere

Durant dues setmanes, famílies de les escoles d’infantil i primària de Sarral han realitzat una creació artística que reivindica els valors del 8 de Març, un gran mural anomenat «Dones de tots colors». La idea va sorgir de les Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de les escoles Salvador Ninot i El Patufet, i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sarral: “Volíem fer participar la canalla d’alguna cosa que contribuís a conscienciar-los sobre les polítiques d’igualtat, i alhora donar protagonisme a la dona”, explica el president de l’AFA de la Salvador Ninot, Miquel Llordes. 

El projecte ha tingut en compte la participació activa de les famílies i la canalla de totes les franges d’edat dels dos centres escolars. Llordes assegura: “Ha estat un èxit i n’estem molt contents del resultat de l’activitat. Hi han participat unes quaranta famílies entre els dos dies”. El projecte creatiu està dissenyat i coordinat per l’artista Núria Rión, i s’ha portat a terme durant dues jornades. 

Prèviament, el consistori sarralenc va pintar de blanc un mur de l’escola, de 27 metres de llarg i 1,7 metres d’alçada. El 14 de març, els alumnes i les seves famílies van començar a pintar-lo tot deixant-hi empremtes de les mans, traços realitzats amb esponges, pinzells, etc. en un exercici de creació acolorit i lliure. També es va fer una sessió de fotografies, amb la paret de fons, a sarralenques de totes les edats. La segona fase del projecte va continuar entre setmana, amb la retallada de les siluetes de dones fotografiades en paper d’estrassa. El 20 de març, les famílies i la canalla van completar el mural, amb la pintura al voltant de les siluetes, que exhibeixen l’acolorida pintura original de la canalla.

Menu

Menú principal