L’Ajuntament de Sarral treballa per posar en marxa, enguany, la depuradora de Vallverd

24/02/2021 Actualitat

L’Ajuntament de Sarral treballa per posar en marxa, enguany, la depuradora de Vallverd

L’Ajuntament de Sarral treballa perquè la depuradora d’aigües residuals de la pedania de Vallverd funcioni. L’estació es va construir en l’anterior mandat, però no ha entrat mai en marxa, ja que no té regularitzades les obligacions fixades en el Pla de Sanejament de Catalunya, tal i com ja va comunicar al govern municipal d’aleshores l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), el 2017 i en resposta a la sol·licitud de connexió al sistema de sanejament. Entre altres, l’estació depuradora no compta amb: equips elèctrics, plans d’emergència i de riscos laborals, xarxa d’aigua potable, una reixa de tancament perimetral, un camí d’accés i la urbanització de l’entorn, sistema d’alarma, mitjans de protecció contra incendis,  punt d’enllumenat exterior i quadre elèctric de l’edifici, així com diferents certificats i informes que ha d’aportar el Consell Comarcal de la Conca de Barberà. 

La depuradora està situada a l’entrada de la pedania de Vallverd i dóna servei al mig centenar de veïns. Com que no està en marxa, actualment les aigües grises s’aboquen sense filtre al riu Vallverd. El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sarral, Ricard Miquel, explica: «Considerem prioritari solucionar aquesta situació, que pateix l’ecosistema fluvial. A més cal acabar el projecte per fer rendible la inversió pública, que es va fer en el seu moment per construir l’estació depuradora. Sincerament, quan vam entrar al govern pensàvem que solament caldria connectar-la a la xarxa elèctrica i ens hem trobat amb aquesta situació, que ja estem solucionant». Concretament, ara s’ha demanat al Consell Comarcal que solucionin totes les mancances tècniques que li corresponen, i l’ens ja s’ha posat a treballar-hi. Per part del consistori, i en els pressupostos municipals d’enguany s’ha previst una partida de 20.000 euros per fer les obres necessàries. La previsió és que la depuradora pugui entrar en servei enguany. 

D’altra banda, recentment i a petició del consistori sarralenc s’han inclòs per primer cop en el sistema de transport públic, que gestiona el Consell Comarcal, les pedanies de Vallverd i Montbrió de la Marca. Així, els dijous que és dia de mercat a Sarral, els veïns hi podran anar amb taxi col·lectiu. El viatge d’anada surt a les 9.15 h de Vallverd, s’atura pocs minuts després al veí municipi de Rocafort de Queralt, passa a les 9.35 h per Montbrió i a les 9.45 h arriba a Sarral. El viatge a la inversa surt de Sarral a les 12.30 h i finalitza mitja hora més tard a Vallverd. Per tal de reservar plaça cal trucar a Taxi Joan Valls al telèfon 629 303 021.

Menu

Menú principal