L’Ajuntament de Sarral treballa perquè la fibra òptica arribi, definitivament, a totes les cases

20/06/2020

L’Ajuntament de Sarral treballa perquè la fibra òptica arribi, definitivament, a totes les cases

Tot i que el desplegament es va enllestir fa un any, sols n’abasta la meitat. El confinament ha posat de relleu les mancances en aquest servei bàsic per ciutadans i negocis

La instal·lació de la fibra òptica es va acabar a Sarral ara fa un any, de la mà de la companyia Orange, en un projecte aprovat per l’Ajuntament durant l’anterior mandat. Malgrat això, en l’actualitat sols la meitat dels habitatges de Sarral disposen d’aquesta eina imprescindible en transmissió eficaç de les dades, i la fixació de població i empreses al territori. Ara mateix, molts veïns i veïnes encara tenen dificultats quotidianes per connectar-se a Internet amb qualitat i velocitat per poder treballar, fer formació, gaudir de l’oci i la cultura que ofereixen les operadores. O seguir amb normalitat les classes de suport escolar.

Durant el confinament, aquesta situació s’ha agreujat: “Som plenament conscients de la problemàtica i són molts els sarralencs que se’ns han adreçat per queixar-se. Al propi edifici de l’Ajuntament ha tardat un any a arribar la fibra... És un problema heretat, perquè no es va vetllar correctament pel desplegament que en feia l’operadora, que al final és l’encarregada de portar-ho a terme”, explica Ricard Miquel, regidor de Noves Tecnologies.

El nou govern està convençut que “l’accés a Internet és una necessitat bàsica, quasi diria que un dret, dels ciutadans i les ciutadanes. I també és imprescindible per fer funcionar els negocis i l’economia. Per això, tenim clar que cal solucionar-ho, i ja treballem amb Orange en un nou pla perquè el desplegament sigui integral i pugui arribar a tots els edificis”, afirma Miquel.

Foto: El taulell de recepció de l’Ajuntament de Sarral, on la fibra també ha tardat un any a arribar-hi. Autoria: Ajuntament de Sarral.

Menu

Menú principal