L’Ajuntament de Sarral organitza, per primer any, un campus esportiu per a la canalla durant la Setmana Santa

29/03/2021 Actualitat

L’Ajuntament de Sarral organitza, per primer any, un campus esportiu per a la canalla durant la Setmana Santa

Avui comença el primer campus esportiu que l’Ajuntament de Sarral organitza per Setmana Santa, dirigit a la canalla d’entre 5 i 12 anys i amb places limitades. El programa, anomenat «Mou-te per Setmana Santa», es farà els matins al pavelló municipal fins al Divendres Sant. Prioritza l’activitat física i els valors de l’esport. Així, es podrà practicar futbol, pàdel – a la nova pista – bàsquet, i bàdminton, entre altres esports,  en grups d’un màxim de sis persones. La primera tinent d’alcalde, Victòria Cañís, explica: «Estrenem la primavera després d’un hivern dur pels infants, a causa de les necessàries limitacions de la pandèmia. Calia un espai, amb seguretat, on poguessin trobar-se, esplaiar-se i fer activitat física aquestes vacances escolars». 

D’altra banda i dirigit sobretot als adults i les famílies, el consistori també ha organitzat una sortida d’orientació cultural pel poble (fins l’11 d’abril), així com una orientació amb GPS, amb l’empresa conquenca Drac Actiu, el passat dissabte. També s’ha organitzat una matinal de marxa nòrdica guiada, que serà diumenge vinent, 4 d’abril. Cal inscripció prèvia a www.sarral.altanet.org

La pel·lícula «Història d’un relat confinat» s’estrenarà aquest dissabte, 3 d’abril, a La Sala Recreativa de Sarral i a les 6 de la tarda. L’acte reunirà tots els protagonistes del rodatge del film i també inclou una perfomance. Per assistir-hi és obligatòria la inscripció prèvia a través del web municipal: www.sarral.altanet.org. El donatiu mínim de l’entrada és de 3 euros i anirà destinat a la fundació de La Marató de TV3, la qual va recollir fons precisament per a la investigació mèdica de la Covid-19. 

La bona acollida de la iniciativa va animar a fer-ne un llargmetratge, que ara s’estrena, amb una durada d’una hora i mitja i que narra la història de set nens i nenes que  viuen un seguit d’aventures en un món dominat pel coronavirus. La intenció és que, un cop estrenada a Sarral, la pel·lícula es vegi en diverses sales on es projecta cinema a la Conca de Barberà. 

El film està dirigit per Jaume Sanahuja i compta amb la participació de veïns de Sarral. Durant el confinament domiciliari de la primavera passada a causa de la pandèmia, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sarral va engegar un original projecte d’escriptura col·lectiva, anomenat «Relats Confinats». Consistia en que tothom que volgués participés en la redacció de part d’una història, que s’anava embastant fins a completar-se amb les aportacions de cadascú en un llarg conte. De fet, el llibre que n’ha sorgit i en el qual han participat famílies de tota la Conca de Barberà es presentarà també aquest dijous, 1 d’abril, a les 6 de la tarda també a La Sala Recreativa en un acte organitzat pel Consell Comarcal, que ha editat «Relats Confinats». 

Les celebracions de la Pasqua ja han començat aquest Diumenge de Rams, amb la benedicció de les palmes i els palmons, i la missa dins de l’església de Sarral. Dijous Sant hi haurà una missa a les 8 del vespre i Divendres Sant  el viacrucis es celebrarà enguany dins de l’església a causa de la pandèmia, a les 9 del matí. La celebració de la Passió serà a les 8 del vespre. 

Els oficis religiosos també es celebraran a Montbrió de la Marca Dijous Sant, amb la celebració de la Passió i Dissabte de Pasqua, a les 7 de la tarda amb una vetlla.

Menu

Menú principal