La Festa de Quintos de Sarral es vol celebrar abans de la primavera

18/01/2022 Actualitat

La Festa de Quintos de Sarral es vol celebrar abans de la primavera

En el marc d’una reunió entre la Comissió de Quintos i l’Ajuntament de Sarral s’ha acordat descartar, definitivament i pels propers caps de setmana, la celebració de la Festa de Quintos. La festa que celebra la majoria d’edat a Sarral, amb el record històric de les lleves militars obligatòries, es celebra des de la dècada dels anys 40 del segle XX en la data més propera a Sant Antoni Abad, aquest dilluns passat. Enguany, la realitat, la prevenció i les mesures decretades per fer front a la sisena onada de la Covid-19 han obligat a tornar a suspendre-la en la data prevista inicialment, el 15 de gener. 

L’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, explica: «La voluntat de la comissió i per descomptat la nostra és poder tornar a celebrar-la enguany. Com a termini màxim per no desvirtuar-ne la celebració tradicional, treballem amb la darrera setmana de març. Si la pandèmia està millor i les mesures del govern ho permeten una altra possibilitat que hem parlat és la darrera setmana de febrer, coincidint amb el Carnaval». I hi afegeix: «El plantejament és preservar també al màxim els elements festius tradicionals de la festa. És a dir, la concentració i concurs de carrosses, el repartiment de licor i galetes i la venda de tires pels sortejos dels balls de tarda i de nit. I com no: el ball de quintos de parelles enrotllades de serpentines». 

Finalment, la celebració d’enguany quedarà condicionada a veure com evoluciona la pandèmia. «Lamentablement, en aquest aspecte no s’hi pot fer res més», conclou Cañís.

Menu

Menú principal