La Festa de la Pubilla de Sarral evoluciona a una setmana de cultura per fomentar la igualtat de gènere

30/06/2021 Actualitat

La Festa de la Pubilla de Sarral evoluciona a una setmana de cultura per fomentar la igualtat de gènere

L’estiu a Sarral comença amb moltes activitats organitzades que permetran els veïns i veïnes gaudir de les activitats culturals, festives i esportives a l’aire lliure les properes setmanes. Sota el nom de «Fem cultura amb la igualtat» es celebrarà una setmana d’actes de foment de la igualtat de gènere, entre el 10 i el 18 de juliol, organitzada per la regidoria d’Igualtat i Suport a la Dona i les pubilles sarralenques.

Victòria Cañís, regidora de l’àrea, explica: «És l’evolució i adaptació als temps d’una de les festes més populars i tradicionals de Sarral, la festa de Quintos i Pubilles. Totes les tradicions evolucionen per modernitzar-se i ser coherents amb els valors dels nous temps i estem contents de la participació de les pubilles del 2020 i el 2021 per fer-ho possible. Esperem i animem a tots els sarralencs i sarralenques a participar en la programació». L’any passat, la festa no es va poder celebrar per les mesures decretades per la Covid, i els Quintos mantenen la seva festa pel gener de l’any vinent.

Aquesta setmana per la igualtat inclou vermut musical, música amb la Txaranga Tocabemolls, balls de tarda i de nit, un curs d’iniciació a la defensa personal amb l’Associació FIDES, taller per reflexionar i identificar els estereotipus i els rols de gènere adreçat a la canalla per l’Associació Feminista de Blancafort, un espectacle de màgia participatiu amb Melanie, cinema a la fresca, zumba, art vivencial, una xerrada sobre la sexualitat plena – adreçada al públic femení major de 35 anys- de Cinta Roldán, una cursa de la dona i una altra d’orientació. També és de destacar «Memòria de les dones oblidades» de la companyia de dansa La Im.perfecta, sobre el llibre de Tecla Martotell. L’espectacle, el diumenge 11 a la tarda, ret homenatge a les dones que van morir al convent-presó de les Oblates de Tarragona a causa de les dures condicions de vida com a represaliades per la dictadura franquista. La resta de la programació es donarà a conèixer els propers dies a través de les xarxes de l’Ajuntament.

D’altra banda, la flama del Canigó i la tradicional foguera i revetlla de Sant Joan no van faltar aquest dimecres, organitzada per l’entitat Sarral Fest i l’Ajuntament. Això sí, es va celebrar amb mesures de prevenció de la Covid, que van fer desistir de repartir coca i xocolata per evitar el contacte de les cues. El vespre va començar amb els regidors de l’Ajuntament anant a l’Espluga de Francolí a l’esperar i recollir la Flama del Canigó, portada per Òmnium Cultural Conca de Barberà a tota la comarca. De tornada a l’Ajuntament, i acompanyats pel Joan petit i el Joan gran (en edat) la flama i la resta de la comitiva van recórrer els carrers del poble fins davant del pavelló, on es va encendre la foguera. La revetlla va continuar amb música i un sopar de carmanyola de 160 participants i amb taules d’un màxim de 10 persones sota inscripció prèvia.

Dissabte passat, un centenar de persones es van inscriure en la pedalada solidària organitzada per la delegació local de la Lliga contra el Càncer i la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Sarral, amb la finalitat de recaptar fons per lluitar contra la malaltia. La iniciativa va ser tot un èxit i es van recollir 610 euros.

Menu

Menú principal