Gran acollida a l'activitat astrònomica de divendres 12 de novembre

15/11/2021 Actualitat

Gran acollida a l'activitat astrònomica de divendres 12 de novembre

Divendres dia 12 de novembre, junt amb l'Oficina Jove de la Conca de Barberà, es va programar una passejada nocturna pels voltants de l'Ermita de Sarral per observar la fauna i el cel de tardor.

Malhauradament el cel estava molt tapat i va fer impossible fer la passejada. No obstant l'activitat es va realitzar fent alguns canvis. El divulgador astronòmic i mestre naturalista Alexandre Bonanit,  va explicar els diferents tipus de fauna que es pot trobar en el terme com cabirols, senglars, òlives, mussols ....; va sorprendre a petits i grans amb curiositats sobre aquests animals; com poder saber els llocs on es troben per les restes que depositen a la natura i va aportar cornes de diferents cèrvids que van poder manipular els assistents a l'activitat. 

Seguidament es va fer una projecció a l'exterior del Refugi de l'Ermita i es va poder observar el cel que hi havia en el mateix moment a travès d'un programa informàtic. L'Alexandre es va encarregar d'explicar quins planetes, estrelles i constel·lacions es podien observar, com es van formar, d'on provenien els seus noms i quines llegendes i rondalles existien envers alguns d'ells.

En acabat, els assistents van ser obsequiats amb un entrepà i beure que van poder prendre a l'aire lliure i a l'interior del Refugi de l'Ermita. 

Menu

Menú principal