Filomena deixa 15 centímetres de gruix a Sarral, en un dels majors temporals de la darrera dècada

12/01/2021 Actualitat

Filomena deixa 15 centímetres de gruix a Sarral, en un dels majors temporals de la darrera dècada

La gran nevada que va caure durant el cap de setmana a la Conca de Barberà va deixar gruixos de fins a 15 centímetres de neu a Sarral. El temporal de neu no va amainar fins ben entrada la nit de diumenge. L’endemà, ja a les 8 del matí, l’Ajuntament de Sarral va engegar un operatiu extraordinari per evitar problemes a les vies. Així, els quatre membres de la Brigada Municipal, ajudats per dos tractors i dues màquines retro -una de  petita i una de grossa- tots contractats especialment per fer front al temporal, han netejat tots els carrers per tal de facilitar el pas dels veïns. L’operatiu ha prestat especial atenció a l’entrada d’equipaments essencials, com ara la llar d’infants municipal o el consultori mèdic. La neteja preventiva també s’ha fet als carrers de les pedanies de Vallverd i Montbrió de la Marca, en les quals també s’ha tirat potassa per evitar les perilloses relliscades del gel i facilitar la mobilitat general.

L’alcalde, Jaume Fornés, explica: «A Sarral, no s’ha registrat cap incidència. Cal dir que, aquest cop i en contrast amb altres vegades, els serveis de la Diputació de Tarragona i de la Generalitat van acudir dissabte ja a primera hora a netejar les carreteres d’accés. N’estem contents». 

El transport escolar a la Conca es va suspendre dilluns i l’Escola Salvador Ninot de Sarral, seguint les instruccions del departament d’Ensenyament, va quedar tancada. Per contra, la llar d’infants municipal va funcionar dilluns sense cap entrebanc. 

El cap de setmana, han estat moltes les persones i la canalla que amb trineus i tota mena d’enginys han gaudit de la neu pel terme. Ara i davant la previsió de forta baixada de temperatures i l’alta incidència de la Covid-19 arreu del país, l’Ajuntament recomana al veïnat quedar-se aquests dies a casa, en la mesura del possible. 

Menu

Menú principal