En marxa la reparació del sostre del pavelló de Sarral, amb desenes de goteres causades per la falta total de manteniment durant anys

17/03/2021 Actualitat

En marxa la reparació del sostre del pavelló de Sarral, amb desenes de goteres causades per la falta total de manteniment durant anys

L’arranjament del sostre de xapa del pavelló d’esports municipals de Sarral ha començat fa uns dies i es preveu que acabi aquest març. La corrosió s’havia apoderat de tota la coberta, de 1.500 m2, i havia anant obrint, al llarg de dues dècades, esquerdes per on l’aigua s’escolava lliurament cada cop que plovia. El regidor d’Esports, Ricard Miquel, explica: «Fa dues dècades que es va aixecar el pavelló i fa uns 15 anys que hi ha problemes, cada cop més importants, de goteres. Mai se n’ha fet cap manteniment, obligat, dels canals del sostre, que han perforat la fibra de vidre. Els usuaris se n’han queixat reiteradament. La situació no comporta perill, segons han assegurat els tècnics, però obligava a posar galledes i tardava dies a eixugar-se tota la humitat, impedint la correcta pràctica de l’esport i malmetent tot l’edifici». I hi afegeix: «Quan vam entrar al govern sabíem que era una obra prioritària de la regidoria. El pressupost ja era elevat – entre 27.000 i 30.000 euros- però a causa de la deixadesa d’anys, quan els operaris l’han aixecat han vist que estava molt malmès, i ara encara costarà 7.000 euros més tapar tots els forats, i adequar-lo». 

Les filtracions d’aigua pluvial també han malmès la decoració de les parets de l’edifici, que són de fusta, i caldrà reparar i repintar més endavant, a mesura que el pressupost de la regidoria ho permeti. D’altra banda, aquesta setmana sí s’ha substituït el parquet de la sala polivalent, afectat també per causa de l’aigua. El pavelló és un centre de la vida social i esportiva de Sarral destacat, i compta amb més de 200 usuaris. Actualment, s’hi practica futbol sala com activitat extraescolar, zumba, crossfit, trainrun i patinatge. «Si s’hagués anat fent el manteniment que tocava al llarg dels anys, aquest hivern plujós hauríem pogut organitzar més activitats», afirma Miquel. 

Fa un mes es va obrir, al costat del pavelló municipal, la nova una pista de pàdel, municipal i construïda amb tots els requisits necessaris per a la pràctica professional i els tornejos d’aquest popular esport de raqueta. Miquel explica: «Estem molt contents, perquè l’acollida és magnífica, un èxit absolut: totes les hores estan plenes i ens reclamen la construcció d’una segona pista, que ara per ara no es pot assumir pressupostàriament. A més, cal veure com va amb la perspectiva d’un temps». 

Abans de Setmana Santa, es posarà en marxa una aplicació mòbil específica per a reservar les hores de la pista de pàdel, anomenada Reservaplay. S’hi accedeix a través del web www.sarral.reservaplay.cat mitjançant un correu electrònic i una contrasenya. 

Dissabte passat, se’n va fer la inauguració, amb un alegre i emotiu acte, ja que el protagonisme de l’acte es va donar a Robert Miquel, un veí de Sarral que s’ha recuperat d’una greu malaltia recentment i que és usuari habitual de les instal·lacions esportives municipals. La inauguració va estar presidida per l’alcalde Jaume Fornés i la resta de l’equip de govern municipal. 

La construcció de la pista ha costat 15.000 euros i uns altres 15.000 euros l’adequació del solar. Aquesta darrera xifra, però, també inclou l’obra necessària en el terreny per possibilitar un altre equipament esportiu en el qual ja treballa el govern municipal: una pista d’skate.

Menu

Menú principal