El cementiri de Sarral estrena un servei que en millora el manteniment i la jardineria

31/10/2020 Actualitat

El cementiri de Sarral estrena un servei que en millora el manteniment i la jardineria

L’Ajuntament de Sarral ha contractat a l’empresa del tercer sector Aprodisca (Associació Pro Persones amb Disminució Psíquica de la Conca de Barberà) perquè a partir d’ara s’encarregui del manteniment del cementiri. El contracte és anual, té un cost de 3.000 euros i consisteix en els serveis de neteja i de jardineria. Pel que fa a l’obertura del recinte també s’ha demanat a Aprodisca la possibilitat de poder-se’n encarregar i, mentre se n’estudien les possibilitats, serà personal municipal qui l’obrirà cada tercer diumenge de mes, com fins ara. 

L’alcalde, Jaume Fornés, explica: «L’objectiu de la contractació a Aprodisca, que d’altra banda ja compta amb gran experiència en aquest servei en d’altres municipis de la Conca, és la millora de l’estat del cementiri. S’hi actuarà més durant la primavera i Tots Sants, i menys dies durant l’hivern, època en la qual la jardineria no és tant exigent». 

D’altra banda, en el proper ple municipal ordinari es portarà a aprovació una altra destacada millora del servei funerari de Sarral: la licitació de les obres per aixecar l’esperada sala de vetlles, que s’aixecarà en sòl de propietat municipal, al costat del cementiri i a peu de la carretera.

L’equipament funerari tindrà quasi 300 metres quadrats i disposarà d’una sala principal de 170 m2, cotxera, sala pel difunt, un aparcament pels familiars, vestíbul, serveis i també un porxo de 40 m2 amb un gran jardí amb gespa a l’entrada del recinte. La inversió és de 430.000 euros, finançats pel Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona. Les obres començaran enguany i s’acabaran a la primavera. 

Aquests dies i en motiu de la celebració de Tots Sants els horaris d’obertura del cementiri són: del 24 al 28 d’octubre de les 10 h a les 13 h; el 29 i 30 d’octubre de 10 h a 13 h i de 15 h a 18 h; el 31 d’octubre i l’1 de novembre de 10 h a 18 h; i el 2 de novembre, de 10 h a 14 h

Menu

Menú principal