El camp de treball juvenil millora la zona del riu Vallverd a Sarral

12/07/2022 Actualitat

El camp de treball juvenil millora la zona del riu Vallverd a Sarral

El camp de treball “Donem vida al riu”, que l’Ajuntament de Sarral va demanar de poder acollir a la direcció general de Joventut de la Generalitat, té lloc aquests dies al municipi, després que l’any passat s’hagués d’anul·lar a causa de la Covid. Així des del passat 4 de juliol i fins el dilluns 18, un grup de 24 nois i noies amb dos monitors i un director estan allotjats al Refugi Municipal de Sarral, situat a l’Ermita dels Sants Metges. L’objectiu del camp és la neteja i adequació de l’espai fluvial del riu Vallverd, al seu pas per la zona més propera al poble. L’actuació es realitza amb el permís de l’Agència Catalana de l’Aigua.  

Aquest grup de joves d’entre 14 i 17 anys netegen manualment les vores del riu, amb arpiots, tisores i aixades facilitades pel consistori i sota la supervisió d’un membre de la brigada municipal. L’actuació comprèn un tram de 300 metres, que ressegueix la llera del riu, des dels antics rentadors públics i fins a la font de Baix, que estava totalment tapada per la vegetació perquè feia anys que no s’havia fet res. Pel que fa als rentadors, la voluntat del govern municipal és poder seguir actuant-hi, tot recuperant-los i embellint-los en un futur. 

El regidor de Joventut, Eduard Saltó, explica: “El resultat del treball d’aquests joves, vinguts de tot Catalunya, és la millora de la qualitat ambiental de l’ecosistema fluvial. Alhora, l’acció millora la zona potenciant-la perquè el veïnat la pugui gaudir, apropant el riu a la gent i guanyant un nou espai natural proper al nucli urbà”. I hi afegeix: “A banda, el camp enforteix els llaços entre els joves i les habilitats socials, com ara el treball en equip mitjançant la realització d’una tasca que pot ser per a ells és nova”.

Des de l’Ajuntament, es valora molt positivament el desenvolupament del camp. La regidoria ha organitzat diverses activitats pel jovent del camp, de caire cultural, lúdic i esportiu que es desenvolupen a les tardes. Entre altres, les visites a la cooperativa i a  Europastry, dues passejades nocturnes de descoberta amb l’historiador Damià Amorós i amb les guies turístiques, un partit de de futbol o una excursió a la cova Cativera fins al cim del Cogulló.

Menu

Menú principal