Bona acollida dels tallers de dinamització per a la gent gran de Sarral

04/10/2021 Actualitat

Bona acollida dels tallers de dinamització per a la gent gran de Sarral

Les persones de més edat de Sarral tenen una nova oferta, formativa i lúdica alhora, aquest curs: dos tallers dissenyats específicament tenint en compte les necessitats de la gent gran, organitzats per la regidoria d’Acció Social. Es tracta de la represa del taller de gimnàstica, que busca mantenir-se en forma mitjançant exercicis adequats pels ritmes i el cos en l’edat avançada. Aquest taller ja es va realitzar el curs passat, amb molt bona acceptació com enguany. 

Al de gimnàstica es suma una nova oferta: el taller de memòria. L’objectiu perseguit és el manteniment de l’atenció, la memòria i la receptivitat del principal òrgan del cos, el cervell. Ambdós tallers han començat fa uns dies i per ara ja sumen una quarantena de participants. Els imparteix la monitora Mei Casanovas a la zona exterior de la Llar d’Avis, i quan el temps refresqui es traslladaran a l’interior. 

El regidor d’Acció Social, Santi Fornés, explica: «Els dos tallers pretenen ampliar els serveis de benestar, lúdic, i formatiu a un col·lectiu que ha patit especialment la pandèmia. Molts s’han hagut de recloure a casa, com a mesura de prevenció per ser un dels col·lectius de més risc. Si bé amb les vacunes la situació ha millorat substancialment, encara n’hi ha que els costa sortir sovint. A més, les activitats del Casal d’Avis de moment no s’han reprès, així que amb els dos tallers ampliem l’oferta d’activitats». El consistori estudia ara com rebaixar la quota mensual per facilitar, encara més, la participació en els tallers. 

D’altra banda, des del govern municipal es treballa per poder incrementar, en el pressupost de l’any vinent,  les partides destinades a ajuts que beneficien els col·lectius econòmicament més afectats per la pandèmia i que es vehiculen a través dels serveis socials del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Com ara els ajuts a menjadors o a la compra de material escolar.

Menu

Menú principal