Festes i fires de Sarral i pedanies

 

Des de la dècada dels anys 40 del segle XX, Sarral és coneguda per la celebració de la Festa de Quintos (el dissabte més proper a la diada de Sant Antoni Abat, el 17 de gener).  En que s’han sumat els Tres Tombs de Sant Antoni, una extraordinària desfilada de carrosses i disfresses a més de sessions de ball molt animades.

Festa del Carnestoltes a l'escola, el divendres abans del Dimecres de Cendra.

Festa de la Pubilla, el diumenge de Pasqua de Resurrecció.

Aplec a l'ermita dels Sants Metges, amb ballada de sardanes i dinar de germanor, des de l'any 1975 (primer diumenge de juny), vinculada al Vot de Poble del 6 de juny. Declarada d’interès comarcal pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Festes a la fresca: actuacions al carrer alguns caps de setmana dels mesos de juliol i agost.

Festa de Sant Joan, on el Joan o Joana més vells de la població acompanyats del Joan o Joana més jove són els encarregats d’encendre la foguera municipal.

Festa Major en honor als Sants Patrons, Abdo i Senén (darrer divendres de juliol). La Festa compta amb l'actuació dels gegants Martí i Margarida i dels capgrossos,

Festa Major de Montbrió de la Marca, per Sant Llorenç (el cap de setmana més proper al 12 d'agost).

Festa Major de Vallverd, pel martiri de Sant Joan (el cap de setmana més proper al 29 d'agost).

Festa dels Sants Protectors Cosme i Damià (26 de setembre), amb una ballada de sardanes i un dinar de germanor a l'Ermita dels Sants Metges.

Festa del Vi Novell organitzada per la Cooperativa Vinícola de Sarral, diumenge més proper a Sant Martí, l'11 de novembre. Sardinada popular, degustació del vi primícia de l'any i jornada de portes obertes.

Fira Agrícola i industrial i Mostra d'Artesania, amb una tradició secular (8 de desembre, diada de la Immaculada Concepció). Esmorzar del firaire (llonganissa a la brasa i pa amb tomàquet) i recorregut artesà i cultural pels carrers de la vila. Sessions de ball, exposicions, xerrades...

Festes tradicionals de Nadal i Reis: sessió de ball per Nadal, arribada del patge Faruk, sopar de Cap d'Any, cavalcada de Reis...

Menu

Menú principal